som en helt vanlig kväll

publicerat i
Liam sov nästintill 3 timmar så allt blev lite förskjutet, men det var väl en himla tur att vi inte skulle göra något speciellt alls idag. Ingen fest eller så, bara umgås vi tre med voffsingarna och äta gott. Så vi åkte på ica maxi och köpte våran middag och kvällsgottat. Sen for vi hit till silje för att börja med middagen. Vi gjorde pärer i ugnen, godsallad och krille stekte marinerat kött. Blev vädigt lyckat!
 
Nu ligger vi i soffan och har ätit efterätten, (som verkligen vattnades i munnen de hittar ni här). Vi ligger och kikar på karlsson på taket. Klockan åtta börjar bingolotto då ska vi pensionärer ta och dutta. Hoppas ni alla får en kanon kväll!
 
 

let's take a selfie

publicerat i

Här sitter man och testar selfie funktionen medans man väntar på Liam de Beau att han ska vakna. Han har sovit över 2,5 timme. Men han vet ju att det är nyårsafton ikväll så han måste orka stå ut till tolvslaget. När han vaknar så ska vi åka och handla någon mat som vi ska äta ikväll sen åker vi till silje. Händelserikt nyår ✨

vecka 24

publicerat i
Nu har man gått in i vecka 24, nu börjar veckorna springa förbi. Jag mår väldigt bra för att ha det jobbet jag har och en tvåråing som kräver mycket energi och tid samt min kropp. Julhelgen fick jag foglosnsing, det kändes kan man säga. Men jag har inte känt något mer sen dess. Jag vte inte alls hur mina värden ser ut men ska dit den 13 janauari till min nya barnmorska. Det känns bra att få testa någon annan, man klickar inte med alla och man ska inte vara rädd att säga till och byta. Man ska ju trots allt ha en tillit till den personen som ska följa våran graviditet.
 
Nu när man är i vecka 24 så är barnet ca 30 cm lång och väger ca 600gram. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt. Barnets hud är så tunn att man kan se blodkärl, ben och organ under den. Huden fortsätter att bli tjockare allteftersom månaderna går tills den är lika ogenomskinlig som min. ögon är fullt utvecklade i slutet av den här månaden. Även om iris fortfarande inte har någon pigmentering får ögonen färg under de kommande månaderna. Den slutliga ögonfärgen syns inte förrän barnet är lite större, i sällsynta fall upp till tre års ålder.
 
Jag kände första sparken med denna bebis samma dag som lilly döptes alltså i vecka 22 och i torsdag fick Kristian känna på första sparken. Väldigt häfitgt och jag älskar att få känna sparkar igen fast dom är lite mer dova än förra graviditeten men jag är glad att jag känner dom. Nu är ju bebben som mest aktiv fram till vecka 28 sen börjar det blir för trångt så jag ska njuta till fullo.